Ethereum (S01E02)
شیر یا خط - قسمت دوم
اتریوم
موضوع صحبت این هفته در رابطه با اتریوم و ساختار فنی این تکنولوژی هست اتریوم نسل بعد از آلتکوین های اولیه، که نمونه کپی شده ای از بیتکوین هستند به حساب می آید.
اگر فرض کنیم بیتکوین یک دیتابیس یا پایگاه داده غیرمتمرکز است، باید گفت که اتریوم یک کامپیوتر غیر متمرکز است.
اسمارت کانترکت یا قرارد هوشمند چیست؟ ایده از آنجا آمد که می توانیم یک قدرت پردازشی غیر متمرکز داشته باشیم که روی آن برنامه نویسی کرده و آن ها را اجرا کنیم؛ بدون آنکه به هیچگونه سروری احتیاج داشته باشیم؛ به این برنامه ها قرارداد هوشمند گفته می شود که به توضیح مفصل تر آن خواهیم پرداخت.
در رابطه با کوین محلی اتریوم یعنی اتر یا ETH و همچنین تاریخچه و نحوه بوجود آمدن اتریوم صحبت خواهیم کرد.
فرق اتریوم و بیتکوین در چیست؟ آیا اتر می تواند جایگاهی مثل بیتکوین برای داد دو ستد پیدا کند؟ تفاوت تراکنش های بیتکوینی و اتریومی کجاست؟
توکن چیست و چرا در ICOها توکن مربوط به سیستمی که معرفی می شود را خریداری می کنند؟
موارد استفاده از اتریوم بسیار گسترده است و هنوز خیلی از کاربردهای آن کشف نشده. یکی از نمونه های استفاده از اتریوم در ICOها است؛ جایی که شرکت ها سهام خود را بصورت عمومی برای فروش می گذارند. شرکت های برای این کار از یک گروه سرمایه گذاری استفاده می کنند و این گروه نیز هزینه زیادی را بابت مدیریت ICO می گیرد. جدای از بحث هزینه، مساله اعتماد کردن به این گروه ها نیز وجود دارد. اما اتریوم می تواند تمام این مشکلات را حل کند. می توان برنامه ای نوشت که روی بلاکچین اجرا شود و اگر مقداری کوین به آدرسی مشخص بفرستید، مقداری سهام یا کوین را می گیرید. در این حالت کاربر یا خریدار مستقیما با گروه برنامه نویس در ارتباط است و هیچ واسطه ای وجود نخواهد داشت.
سوال دیگری که به آن خواهیم پرداخت این است که آیا قیمت اتریوم هم مثل قیمت بیتکوین با تقاضا مرتبط است یا خیر؟ چرا که با توجه به موارد استفاده اتریوم و کاربرد آن در اینترنت اشیا، تنها انسان ها نیستند که از آن استفاده می کنند و در نتیجه باید تقاضای آن بسیار بیشتر از بیتکوین باشد.
در ادامه به تحلیل بازار هفته ای که گذشت خواهیم پرداخت و در نهایت نیز با برنامه نویس وبسایت دیجی ارز صحبت خواهیم کرد.
۱ اسفند ۱۳۹۵
February 19, 2017